Musím svému psovi čistit zuby?

Otázka, kterou pravidelně dostáváme: „Mám svému psovi čistit zuby?

Krátká odpověď: Ano. Jak často? To záleží na mnoha okolnostech!

V tomto blogu se dočtete více o péči o zuby vašeho psa, kde vysvětlíme rozdíl mezi zubním kamenem a zubním plakem.
Pokud chcete svém čtyřnohému příteli zachovat zdravé zuby, dásně a cítit svěží dech, je důležité pravidelně odstraňovat zubní plak a zbytky jídla.

 

Co je zubní plak?

Ústní dutina je teplá a vlhká oblast, ideální místo pro růst bakterií! Během každého jídla dostávají bakterie živiny, takže se rychle množí. Bakterie se připojují ke všem povrchům v ústní dutině a vytvářejí slizkou bílou / žlutou vrstvu, kterou nazýváme zubní plak.

Zubní plak je tedy souborem milionů bakterií, které produkují škodlivé látky, například kyseliny. Tyto kyseliny nakonec způsobují zubní kazy. Kromě toho bakterie produkují nepříjemný zápach, což vysvětluje zápach z úst. Pokud se zubní plak pravidelně neodstraňujeme, bude se časem hromadit a vytvářet zubní kámen.

 

Je zubní kámen škodlivý?

Zubní kámen je porézní struktura složená z bakteriálních buněk a minerálů. Usazuje se hlavně kolem krčku zubů tj. v oblasti mezi zubem a dásní. Zubní kámen dráždí dásně, způsobuje onemocnění dásní nebo periodontální onemocnění. To vede k recesi dásní. Čím více dásně klesají, tím více je zub vystaven bakteriím a tím více se poškozuje. Nakonec to může vést až ke ztrátě zubů.

 

Jak mohu bojovat proti plaku a zubnímu kameni?

Zubní pasta TraumaPet® stoma Ag byla vyvinuta speciálně pro psy. Obsahuje hydratovaný oxid křemičitý, který díky svému mírně abrazivnímu účinku účinně odstraňuje zubní kámen a plak. Extrakt z eukalyptu navíc poskytuje svěží dech a koloidní stříbro obsažené v unikátní látce NanoComplex® ničí bakterie a předchází zánětu. Mírná příchuť masa pak dělá z čištění zubů vašemu domácímu mazlíčku mnohem příjemnější zábavu.

 

Jak často mám svému pejskovi čistit zuby?

Má váš pes svěží dech a růžové dásně? Poté čistěte zuby jen jednou za dva nebo tři dny. Čím dříve začnete, tím snáze si váš pes na tento proces zvykne. Pokud se vyskytnou problémy v ústní dutině, doporučujeme čistit zuby každý den nebo dvakrát denně, dokud nedojde ke zlepšení.

Pro intenzivní péči o zuby a dásně jsme vyvinuli TraumaPet® oral gel Ag. Orální gel pomáhá při prevenci parodontálních onemocnění (onemocnění dásní) a podporuje léčbu zánětů a infekcí v ústní dutině. Ústní gel také podporuje hojení všech typů ran, například po extrakci zubu. Hydrofobní struktura umožňuje gelu přilnout k ráně nebo dásni po dobu několika hodin, což umožňuje obsaženému stříbru účinně předcházet zánětu a bojovat s ním.