Jak často bych měl svého psa koupat?

Jak často bych měl svého psa koupat?

Ne tak často, jak si možná myslíte. Srst a pokožka většiny zdravých psů by měla zůstat mastná, pokožka by měla být vláčná a vodoodpudivá. Pod mytím si představujeme samozřejmě mytí šamponem. Pokud se bavíme jen o opláchnutí vodou, můžete to udělat tak často, jak to váš velký/malý přítel/přítelkyně (nebo vy) chce.


Obecně doporučujeme šamponovat psa alespoň jednou za dva měsíce. V případě nepříjemného pachu nebo stavu pokožky můžete koupat každý týden, až tři týdny po sobě.

Jak si mám vybrat ten správný šampon?

Umýt svého čtyřnohého přítele šamponem určeným pro člověka není dobrý nápad. Jednou z nejběžnějších ingrediencí v lidském šamponu je totiž „Laurylsulfát sodný“. Tato chemikálie se do šamponů používá, protože je velmi levná, vytváří pěknou a hustou pěnu a současně je velmi dobrá při odmašťování vlasů a pokožky a při odstraňování nečistot. Problém je, že pokud odstraníte ze srsti příliš mnoho tukové vrstvy, odstraníte tím také velkou část její přirozené ochranné funkce.

Každý šampon vyžaduje určitou formu „pěnícího činidla“ k odstranění nečistot. U šamponu TraumaPet je to DLS (laureth sulfosukcinát disodný) a SLSA (laureth sulfoacetát sodný), což je mnohem méně škodlivá receptura založená na kokosovém oleji.

Pro obnovení tukové, ochranné vrstvy v srsti, obsahuje TraumaPet ® šampon sójový a slunečnicový olej společně s olejem z tymiánu a divoké růže pro příjemnou a přirozenou vůni.

TraumaPet® shampoo Ag byl speciálně vyvinut pro pravidelnou péči o pokožku a srst psů a koček. Šampon odstraňuje nečistoty, změkčuje a upravuje pokožku a srst, a je velmi vhodný pro suchou a podrážděnou pokožku. Unikátní látka NanoComplex s koloidním stříbrem pomáhá léčit rány a záněty kůže.

TraumaPet® shampoo Ag: s koloidním stříbrem a éterickými oleji

 

Jaký je nejlepší způsob, jak umýt svého mazlíčka?

Umístěte svého psa do vany, pod sprchu nebo do umyvadla. Samozřejmě záleží na velikosti zvířátka. Pamatujte, že se váš pes po koupání pořádně otřepe , proto nejprve odstraňte z okolí veškeré volné předměty. Druhým tipem je vzít si na sebe starší oblečení, aby se vaše pěkné oblečení nenamočilo nebo neznečistilo, jakmile se váš pes otřepe.

Poté důkladně navlhčete srst vašeho psa vlažnou vodou a zkuste odstranit nejhrubší nečistoty a bahno vodou. Následně naneste postupně šampon od krku směrem k ocasu a případně trochu více na břicho a tlapky. Vyvarujte se oblasti kolem očí a uší. Šampon dobře vmasírujte a nechte několik minut působit. Je důležité nechat ho působit alespoň 3 až 5 minut, protože pracujeme s jemnými přísadami.

Poté šampon co nejpečlivěji opláchněte vlažnou vodou, nechte svého psa se dobře otřepat a poté osušte ručníkem.